Menu

Facebook Twitter Google+ Tupalo Yelp Instagram LinkedIn

De oorkondes

De Ketelbinkie koffieprijs

De Koffietrofee wordt door Stichting Ketelbinkie uitgereikt aan de horecaondernemer die de beste koffie van Rotterdam schenkt.

Sinds 1982

De prijs zag het levenslicht in 1982 en is sindsdien ieder jaar uitgereikt. In 2009 en 2011 werden zelfs twee ondernemers beloond.

De jury

De jury bestaat uit journalisten van verschillende media die samen op verschillende plekken de koffie proeven en beoordelen en uiteindelijk unaniem besluiten waar de trofee een jaar lang mag staan. Bij elkaar worden 135 zaken door de twintigkoppige jury getest. Er zijn zes categorieën, namelijk:

  • Hotels
  • Toeristische attracties
  • Coffeecorners/eetcafés
  • Grandcafés
  • Koffiespeciaalzaken
  • Horeca algemeen

NIKA Koffie & Thee schenkt de beste koffie van Rotterdam 2014

NIKA Koffie & Thee is gevestigd in het Oude Noorden en schenkt de beste koffie van de Maasstad. In 2006 ging NIKA er ook al met de koffietrofee vandoor. En in de categorie koffiespeciaalzaken wonnen ze al 5 keer eerder. De eigenaar van NIKA Koffie & Thee is Nihat Kaya. Al sinds 1994 in de koffiegroothandel. Gespecialiseerd in de verkoop van espressoapparatuur, koffie en overige dingen die tot de koffie behoren. In 1997 besloot  Nihat te beginnen aan zijn eigen koffiebranderij om zo zelf zijn koffie te branden en te verkopen via de koffiegroothandel.

In 2000 besloot Nihat, al eigenaar van een goedlopende groothandel, Nika koffie & thee op te richten. Dit werd een succes en schenkt sindsdien erg goede koffie.

Met trots presenteren wij de trofeeplank van Nika Koffie.

oorkondes

Contact

Hoofdvestiging:
Van meekerenstraat 52D
3034 GD Rotterdam
Mob NL. +31 (0)6 533 726 99
Mob TR. +90 (0)537 942 77 29